Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
METODYKA INTEGROWANEJ OCHRONY CHMIELU (PRODUKT CYFROWY)
Opis
SPIS TREŚCI
1. Wstęp |
4.3. Chemiczne metody ochrony chmielu przed chorobami
4.3.1. Progi ekonomicznej szkodliwości
4.3.2. Systemy wspomagania decyzji
4.3.3. Wybór środka chemicznego
5. Ograniczanie strat powodowanych przez szkodniki
5.1. Najważniejsze gatunki szkodników w uprawie chmielu
5.1.1. Mszyca śliwowo-chmielowa
5.1.2. Przędziorek chmielowiec
5.1.3. Opuchlak lucernowiec
5.1.4. Omacnica prosowianka
5.1.5. Pchełka chmielowa
5.2. Niechemiczne metody ochrony chmielu przed szkodnikami
5.3. Chemiczne metody ochrony chmielu przed szkodnikami5.3.1. Progi ekonomicznej szkodliwości
5.3.2. Wybór środka chemicznego
6. Zasady stosowania pestycydów w integrowanej ochronie chmielu
6.1. Uodparnianie się agrofagów na pestycydy
6.2. Ochrona środowiska wodnego
6.3. Ochrona organizmów pożytecznych
6.4. Technika aplikacji środka ochrony roślin
6.5. Przechowywanie środków ochrony roślin
7. Zbiór i przechowywanie surowca
7.1. Zbiór
7.2. Suszenie
7.3. Nawilżanie i pakowanie
7.4. Przechowywanie chmielu
8. Fazy rozwojowe roślin chmielu
9. Zasady prowadzenia dokumentacji w integrowanej ochronie
10. Literatura uzupełniająca
Informacje dodatkowe
Autor 1 | Urszula Skomra |
Liczba stron | 111 |
Numer ISBN | 978-83-7562-362-8 |