Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
STUDIA I RAPORTY - ZESZYT 53 (PRODUKT CYFROWY)
Opis
NAWOŻENIE A ŚRODOWISKO
(Studia i Raporty IUNG-PIB Nr 53 (7)) Pełny tekst(3,05 MB)
1. P. Ochal, J. Kopiński − Wpływ zakwaszenia gleb na środowisko i produkcję roślinną
2. A. Rutkowska − Środowiskowe skutki niezrównoważonego nawożenia azotem i potasem
3. A. Pecio − Efektywność wykorzystania azotu − sposoby wyznaczania oraz zastosowanie w badaniach rolniczych
4. B. Jurga, A. Filipek − Wpływ wybranych praktyk rolniczych na dostępność fosforu dla roślin - przegląd piśmiennictwa
5. A. Podleśna − Wpływ nawozów siarkowych na zróżnicowanie i aktywność mikroorganizmów glebowych
6. D. Pikuła, A. Rutkowska − Skład frakcyjny próchnicy jako charakterystyka jakości materii organicznej
7. D. Pikuła − Resztki pozbiorowe jako źródło glebowej materii organicznej
8. T. Jadczyszyn, R. Winiarski − Wykorzystanie pofermentu z biogazowni rolniczych do nawożenia
Informacje dodatkowe
Redakcja naukowa | dr Tamara Jadczyszyn, dr Agnieszka Rutkowska |
Autorzy | mgr Alicja Filipek, dr Tamara Jadczyszyn, mgr Beata Jurga, dr hab. Jerzy Kopiński, dr Piotr Ochal, prof. dr hab. Alicja Pecio, dr Dorota Pikuła, dr hab. Anna Podleśna, prof. nadzw.; dr Agnieszka Rutkowska, dr Ryszard Winiarsk |
Rok wydania | 2017 |
ISBN | 978-83-7562-263-8 |